„Târgul Toamnei” la Beiuş. Programul evenimentului

Începând de vineri şi până duminică, 20-22 octombrie, la Beiuş, va avea loc prima ediţie a Târgului Toamnei, un eveniment prin care se doreşte punerea în valoare a tradiţiilor şi obiceiurilor din Ţara Beiuşului şi din microregiune. Va fi un bun prilej pentru promovarea producătorilor agricoli din zonă, dar şi a artiştilor şi autorilor locali.

Vineri, începând cu ora 12.00, la Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaş” Beiuş, este programat un simpozion despre posibilităţile de dezvoltare ale sistemului dual de învăţământ în Beiuş şi microregiune. În aceeaşi zi de vineri, de la ora 16.00, la Muzeul Municipal Beiuş, are loc „Salonul de toamnă al artiştilor plastici”, în cadrul căruia autori beiuşeni îşi vor expune operele, după care, de la ora 17.00, se va desfăşura workshop-ul pe tema perspectivelor de dezvoltare a oraşelor centre de microregiune.

Ziua de sâmbătă începe la ora 10.00, prin deschiderea Târgului „Cămara cu de toate”, după care, de la ora 15.00, vizitatorii sunt invitaţi la un program cultural-artistic susţinut, printre alţii, de ansamblurile „Mlădiţe de Tezaur” al Casei de Cultură Beiuş, „Lioara”, „Codrenii Bihorului” din Roşia, Ansamblul maghiar din Tărcaia şi soliştii locali Daniela Rada, surorile Tomele, Paula Lezeu, precum şi de alţi artişti din Mureş, Cluj şi Sălaj. Tot sâmbătă, de la ora 16.00, va evolua Fanfara „Cărăşenii” din Grădinari – Caraş-Severin.

Duminică, 22 octombrie, începând de la 17.30, la Casa de Cultură, vor fi premiate cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsnicie, după care, de la ora 18.00, în aceeaşi locaţie, va avea loc un concert simfonic susţinut de Filarmonica de Stat Oradea. În toată această perioadă, pe platoul din faţa Vânătorului de Munte, va fi organizat un parc de joacă pentru copii, vor fi amplasate standuri cu produse tradiţionale, locale şi meşteşugăreşti şi se va derula un program de învăţat meşteşuguri.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri