Tarom operează zboruri speciale de repatriere pentru români, în perioada 31 mai-16 iunie

Compania de stat Tarom anunță introducerea mai multor zboruri de repatriere, în perioada 31 mai-16 iunie, în condiții speciale, pentru cei care vor să se întoarcă în țările de origine sau pentru lucrători sezonieri.

AMSTERDAM – 31 mai, 6 iunie, 13 iunie

BARCELONA – 31 mai,4 iunie, 7 iunie, 11 iunie, 14 iunie

ISTANBUL – 1 iunie

BRUXELLES – 5 iunie

PARIS – 31 mai, 5 iunie, 12 iunie, 15 iunie

FRANKFURT – 3 iunie, 7 iunie, 12 iunie

LONDRA – 1 iunie, 6 iunie

MADRID – 31 mai, 4 iunie, 7 iunie, 11 iunie, 14 iunie

MUNCHEN – 3 iunie, 7 iunie, 12 iunie

ROMA – 5 iunie

TEL AVIV – 16 iunie

VIENA – 3 iunie

Biletele pot fi achiziționate de pe site-ul www.tarom.ro, prin aplicația mobilă și de la orice agenție Tarom. Check-in-ul se face gratuit, online sau la aeroport. Fiecare bilet are incluse un bagaj de mână de 10 kg și un bagaj de cală de 23 kg (Roma 30 kg).

„Zborurile speciale au un alt regim de operare decât cele comerciale și se supun legislației în vigoare. Cu aceste zboruri speciale pot călători toți cei care îndeplinesc condițiile specificate în HG 394 din 18 mai 2020. Pentru a verifica dacă zborul dumneavoastră este special, vă rugăm să vă uitați la numărul acestuia, toate zborurile speciale au numărul după următorul format – RO7xxx. Cifra 7 urmată de 3 cifre indică faptul că zborul respectiv este special. Numărul zborului îl puteți vedea atunci când faceți rezervarea, pe bilet, pe confirmarea rezervării și pe cartea de îmbarcare. Toate zborurile speciale existente în sistem vor fi operate”, precizează compania aeriană.

Astfel, zborurile sunt operate în condiții speciale, sub incidența HG 394/18 mai 2020, anexa 3, art. 4., iar din aceste considerente, pasagerii care vor fi acceptați la bordul aeronavelor trebuie să se încadreaze in următoarele categorii:

-Dinspre Europa spre România vor fi acceptati doar cetățenii români care doresc repatrierea conform art. 4, alin. J.

-Dinspre România spre celelalte țări europene sunt necesare următoarele condiții: să fie cetățeni ai țărilor în care doresc să intre, să fie lucrători sezonieri cu contract de muncă conform art. 4, alin. I sau să fie lucrători din sectorul transporturilor, prevăzuți în anexa nr.3, la comunicarea privind implementarea culoarelor verzi („green lanes”), în temeiul orientărilor privind măsurile de gestionare a frontierelor, în vederea protejării sănătății și a asigurării disponibilității mărfurilor și serviciilor esențiale – C (2020 1897/23.03.2020).

Alte știri