„Tartuffe”, prima premieră a stagiunii Teatrului Regina Maria vine cu o super echipă și un regizor tânăr cu o optică inovatoare

Teatrul Regina Maria invită iubitorii Thaliei, duminică, 19 septembrie, de la ora 19, la Sala Mare, la prima premieră a stagiunii 2021-2022: „Tartuffe”, de Molière. Piesa face parte din suita comediilor de caracter ale lui Molière care demască ipocrizia religioasă, motiv pentru care a stârnit multe controverse atunci când a fost prezentată publicului pentru prima dată.

La Oradea, spectacolul va fi pus în scenă de Vlad Trifaș, unul dintre reprezentanții noii generații de creatori teatrali, care vine cu o energie și cu o optică inovatoare, fără a pierde însă echilibrul dintre clasic și contemporan. El se află la prima colaborare cu trupa Iosif Vulcan despre care spune că este una excelentă.

„Veniţi, vedeţi-i, ajutaţi-i în continuare să existe. Hai să îi ajutăm pe artişti să rămână tot timpul cu mintea şi cu trupul aici, aşa cum am reuştit să mă bucur eu de ei. Pentru acest lucru le mulţumesc, sunt o super echipă care m-a ajutat şi pe mine să înţeleg ce e cu Tartuffe şi cu spectacolul ăsta, de ce vreau să îl fac, pentru că e Tartuffe-ul lor”, spune tânărul creator.

Pe lângă regie, Vlad Trifaș semnează și adaptarea textului și muzica originală din spectacol folosind „elemente gotice, pervertite de realitatea cotidiană”.

Din echipa de creație fac parte scenografa Oana Cernea, și light designer-ul Bogdan Gheorghiu.

Din distribuție fac parte actorii: Corina Cernea (Doamna Pernelle), Richard Balint (Orgon), Angela Tanko (Elmire), Ciprian Ciuciu (Damis), Mihaela Gherdan (Mariane), Alin Stanciu (Valère), Pavel Sîrghi (Cléante), Răzvan Vicoveanu (Tartuffe), Lucia Rogoz (Dorine), Sebastian Lupu (Domnul Loyal) și Andrian Locovei (Laurent).

Afișul spectacolului a fost creat de Richard Balint.

Următoarele reprezentații vor avea loc în data de 20 septembrie, 6 și 31 octombrie, de la ora 19:00, la Sala Mare. Biletele s-au pus deja în vânzare la agenția teatrului (deschisă de marți până vineri între orele 10:00 și 14:00 sau cu o oră înainte de spectacole) și online de pe Eventim.ro.

Alte știri