Tătaru: Urmează două săptămâni grele ! Vom avea o creștere a numărului de cazuri de infecții cu coronavirus

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, joi, la Sibiu, că dacă românii vor respecta regulile de protecție sanitară, atunci se va putea vorbi peste două-trei săptămâni de o aplatizare și de o scădere a numărului de cazuri de infecții cu coronavirus, transmite Mediafax.

„Sunt două săptămâni grele în care vom avea o creștere a numărului de cazuri. (…) Dacă respectăm regulile putem vorbi peste două trei săptămâni de o aplatizare și de o scădere a numărului de cazuri. Dacă nu vom respecta regulile ne așteptăm la o creștere relativă, progresivă a numărului de cazuri”, a declarat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a adăugat că acum se consumă boala celor aproximativ 4.000 de persoane care au refuzat internarea sau au cerut să fie externaţi.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat joi alte 1.356 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, confirmate în ultimele 24 de ore, cel mai mare număr de cazuri zilnice de la declanşarea pandemiei în România. Bilanţul este de 49.591 de persoane infectate. În Bihor au fost confirmate 44 de cazuri noi de COVID-19. 

Distribuie informația
Alte știri