Taxi special pentru Oradea și zonele limitrofe, oferit de Fundația Mihai Neșu

Un nou serviciu este oferit în premieră în NV-estul țarii, la Oradea și zonele limitrofe, printr-un proiect al Fundației Mihai Neșu. E finanțat de Fundația Vodafone România cu 230.000 lei, prin programul „Fondul pentru Fapte Bune”. Beneficiari sunt copiii și adulții cu handicap neuromotor aflați în scaun cu rotile.

Pentru ei și însoțitorii acestora s-a creat un serviciu de tip taxi social, adaptat nevoilor lor de deplasare. E vorba de un vehicul de tip minivan de 8+1 locuri, care poate transporta simultan trei persoane în scaune cu rotile și patru însoțitori. Transferul până la mașină este făcut cu un lift electric, care poate coborî persoana în scaun rulant indiferent de etajul la care locuiește.
Mașina poate transporta aproximativ 800 de persoane lunar, iar deplasările se fac oriunde în Oradea și pe o rază de 15 km în jurul orașului.

„Finanțarea acordată de Fundația Vodafone România a acoperit achiziționarea și adaptarea minivanului, precum și a liftului electric și va susține funcționarea serviciului de transport timp de 12 luni. Acesta este al treilea proiect dedicat persoanelor cu dizabilități neuromotorii pe care îl derulăm prin parteneritatul nostru cu Fundația Mihai Neșu”, a declarat Angela Galeța, directorul Fundației Vodafone România.

Cei care vor să utilizeze noul serviciu de transport trebuie să se înregistreze ca beneficiari ai Fundației Mihai Neșu trimițând la adresa info@mnf.ro sau la sediul fundației copii după actul de identitate al persoanei cu handicap și al însoțítorului și documentele doveditoare ale încadrării în gradul de handicap. Cursele se pot programa telefonic, cu 24 ore înainte.

Conform datelor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) din martie 2018, în județul Bihor sunt aproximativ 20.000 de persoane cu dizabilități, dintre care 1.012 sunt copii.

Distribuie informația
Alte știri