Teatru în satele bihorene! Cultură’n șură aduce magia scenei de la oraș la sat!

Timp de trei zile, în perioada 26-28 iulie 2022, satele Tinca, Cociuba Mare și Husasău de Tinca vor primi vizita unei trupe de teatru profesionist. Sătenii sunt invitați la spectacolul „Cerere în căsătorie” de A.P. Cehov, în regia lui Victor Olăhuț, un spectacol realizat de Asociația Cultură’n Șură în parteneriat cu Teatrul de Artă din București. Desemnat „Cel mai bun spectacol” la Festivalul Comic 7B, comedia a avut numeroase prezențe în festivaluri, nominalizări și premii pentru interpretare. Artiștii George Constantinescu, Florentina Năstase și Valentin Cristian Terente vor urca pe scena #culturănșură pentru a delecta audiența cu o comedie de zile mari!

Este a doua oară când trupa Cultură’n Șură vine în județul Bihor. Anul trecut, curtea Anei Luchi din Husasău de Tinca și Crama Rákóczi din Ghida, comuna Balc, au găzduit cele două reprezentații ale spectacolului „Experimentul”. 250 de membri ai celor două comunități rurale au participat la evenimente, lucru ce denotă deschiderea pe care o au oamenii de la sat față de manifestările artistice profesioniste. Programul acestei ediții este următorul:

Marți, 26 iulie, ora 20:00 Tinca, la Centrul Cultural

Miercuri, 27 iulie ora 21:00 Cociuba Mare, la platou lângă primărie

Joi, 28 iulie ora 21:00 Husasău de Tinca, la casa din Vale a Anei Luchii

Intrarea este gratuită.Mai multe informații despre evenimente puteți găsi pe paginile oficiale ale organizației, https://www.facebook.com/culturansura și www.culturansura.ro.

Proiect cofinanțat de Consiliul Județean Bihor și susținut de Kaufland România.

Parteneri: Centrul tradițional de conectare la viața simplă, Primaria Cociuba Mare, Primaria Comunei Tinca, Școala Gimnazială nr. 1 Husasău de Tinca, Școala Gimnazială nr. 1 Cociuba Mare, Trupa TincART, Liceul Teoretic Nicolae Jiga, Centrul de Cultura si Arta al Judetului Salaj, Romania Educab, Cento Group, Daisler Print House, Teatrul de Artă București

Cultură’n Șură este o organizație non-profit al cărei principal obiectiv este promovarea și dezvoltarea culturii în zonele cu acces limitat la resurse culturale, cu scopul de a diminua diferențele dintre comunitățile rurale și cele urbane. Echipa, formată din regizorul Victor Olăhuț, actrița Florentina Năstase și dramaturgul Flavius Lucăcel, produce spectacole de teatru profesioniste, pe care le prezintă apoi în mod gratuit în mijlocul comunităților rurale, transformând pentru o seară gospodăriile gazdelor în veritabile săli de teatru. Până în prezent, prin programele Cultură’n Șură, peste 15.000 de locuitori din mai mult de 60 de comunități rurale s-au bucurat de acces gratuit la spectacole de teatru. Asociația Cultură’n Șură este proaspăt laureată a Premiului Special acordat de British Council Romania în cadrul Galei Premiilor UNITER pentru meritele deosebite în dezvoltarea culturală în mediul rural..

Distribuie informația
Alte știri