Teatrul Arcadia, la Săptămâna Românească din Apateu

Teatrul Arcadia a onorat marţi, 9 aprilie, invitaţia de a participa cu un spectacol la evenimentul Săptămâna Românească desfăşurat în perioada 8 aprilie-12 aprilie de Şcoala Generală Apateu. Trupa Arcadia a prezentat spectacolul Poveşti Populare Maghiare, spre deliciul celor peste 70 de elevi care s-au bucurat de reprezentaţie.

De 20 de ani, la începutul lunii aprilie, în Apateu, Ungaria, se desfăşoară Săptămâna Românească, un eveniment organizat de Şcoala Generală Apateu, dedicat comunităţii de români din localitate. Săptămâna românească cuprinde o serie de activităţi menite să ajute copiii să cunoască mai bine cultura şi tradiţiile româneşti. Săptămâna Românească include o serie de activităţi derulate zilnic de copii, de la concursuri de poveşti şi poezie, sau festivităţi dedicate poetului Mihai Eminescu, la concursuri gastronomice desfăşurate în parcul dendrologic al Parohiei Ortodoxe Apateu.


Marţi, 9 aprilie, copiii s-au putut bucura şi de o reprezentaţie de teatru româesc, oferită de Teatrul Arcadia. Astfel, elevii au fost încântaţi de spectacolul Poveşti Populare Maghiare (regia Igor Lungu), o producţie pe care au primit-o cu mult entuziasm. În urma vizionării spectacolului, copiii au primit şi o temă: să realizeze desene inspirate din spectacol, pe care le vor expune a doua zi în clasă, în cadrul unei discuţii deschise cu profesorii coordonatori.

În anul 2019, directoarea Şcolii Generale Apateu, Vad Erzsebet, a organizat Săptămâna Românească în cadrul unui proiect mai amplu, derulat de Primăria Komadi, în localităţile Komadi, Magyar Homorg, Szako şi Apateu.
La nivel local, evenimentul a fost posibil cu sprijinul Autoguvernării de Naţionalitate Română Apateu şi cu implicarea Parohiei Ortodoxe Apateu, prin preotului paroh Origen Sabău.


Distribuie informația
Alte știri