Teatrul Regina Maria dă startul selecției de poezii pentru spectacolul TINEREȚEA LIRICII ORĂDENE


Teatrul Regina Maria continuă proiectul inițiat odată cu spectacolul de poezie „Mozaic poetic Orădean”, care i-a reunit pe scenă, 
sub îndrumarea actorului Eugen Țugulea, pe câțiva dintre cei mai apreciați poeți orădeni. Astfel, se dă startul înscrierilor pentru următoarea ediție a evenimentului, care se va numi „Tinerețea liricii orădene”.

În perioada 1 iunie – 31 iulie 2022, cu scopul de a promova valoarea  poetică a versurilor tinerilor orădeni, se inițiază un trial pentru selecția versurilor și poeților care vor face parte din spectacolul „Tinerețea liricii orădene”, spectacol care va avea premiera în data de 21 martie 2023, cu ocazia Zilei Internaționale a Poeziei.

Concursul de adresează tinerilor poeți orădeni care au vârsta cuprinsă între 20 și 35 de ani și doresc să facă parte din proiectul pe care Teatrul Regina Maria îl inițiază.

Pentru înscriere, un număr de 3-5 poezii, creație proprie, tipărite, vor fi trimise într-un plic sigilat, semnat doar cu numele mic (de ex. Ioan/Ioana) sau un pseudonim scurt, la următoarea adresă: Teatrul Regina Maria, Piața Ferdinand nr. 6, cod 410021, Oradea, jud. Bihor, cu mențiunea: „Pentru spectacolul de poezie”, până la data de 31 iulie 2022 (data poștei).

În acelaşi plic cu lucrările de creaţie se va introduce un alt plic sigilat, care va cuprinde datele de contact ale autorului (nume, adresă și număr de telefon), care va fi deschis numai după selectare poeziilor care vor face parte din spectacol, pentru a fi identificați autorii acestora.

Rezultatele selecției vor fi anunțate până la sfârșitul lunii august 2022, urmând ca poeții să fie contactați telefonic și invitați să înceapă repetițiile pentru spectacolul „Tinerețea liricii orădene”, spectacol care va urma traseul ediției anterioare, sub coordonarea actorului Eugen Țugulea, câștigător al Premiului special UNITER Pentru o viață dedicată teatrului și poeziei, anul 2016. 

Distribuie informația
Alte știri