Teatrul Regina Maria isi reia activitatea. Programul microstagiunii de vară

Porţile Teatrului Regina Maria se redeschid şi cortina se ridică în luna august pentru microstagiunea de vară. Iubitorii de teatru sunt invitaţi să se bucure în continuare de sezonul estival urmărind spectacole pentru toate vârstele şi pentru toate gusturile.

Primul gong va suna duminică, 21 august, îndemnând micii spectatori să pornească cu mult curaj pe potecile unui basm nemuritor: HANSEL ŞI GRETEL – de Hanyecz-Debelka Róbert, după o idee de Fraţii Grimm, în regia lui Szőke Kavinszki András – de la ora 11:00, la Sala Arcadia.

Joi, 25 august, de la ora 19:00, la Sala Mare, vă aşteptăm la o comedie savuroasă, prin care vă vom demonstra că istoricii s-au înşelat, deoarece NAPOLEON ERA… FATĂ! – o prelucrare de Sică Alexandrescu după o farsă americană, în regia lui Andrei Mihalache.

Sâmbătă, 27 august, de la ora 11:00, la Sala Arcadia, SCUFIŢA ROŞIE porneşte încă o dată încrezătoare spre casa bunicuţei sale. Dar să nu vă fie teamă de lupul cel rău, pentru că avem noi ac de cojocul lui. Adaptare după Charles Perrault şi Fraţii Grimm, în regia Mariei Mierluţ.

Marţi, 30 august şi miercuri, 31 august, de la ora 21:00, pe scena mobilă amplasată în Cetatea Oradea, regele Lear abdică şi îşi împarte regatul fiicelor sale: ÎN INIMA NOPŢII – EPISODUL LEAR, un scenariu de Gavriil Pinte, cu inserţii de George Banu şi Monique Borie, în regia lui Gavriil Pinte.

Joi, 1 septembrie, de la ora 19:00, la Sala Mare, avem dovada concretă că până ŞI MINIŞTRII CALCĂ STRÂMB – după o idee de Ray Cooney, în regia lui Daniel Vulcu.

Sâmbătă, 3 septembrie, de la ora 11:00, la Sala Arcadia, STAN BOLOVAN – SPAIMA ZMEILOR îi pofteşte pe curajoşi să-l ajute să depăşească toate obstacolele care i se vor ivi în cale – o dramatizare de Maria Mierluţ după Ioan Slavici, în regia artistică a Mariei Mierluţ.

Joi, 8 septembrie, de la ora 19:00, la Sala Mare, personajele cehoviene din spectacolul LIVADA DE VIŞINI aşteaptă verdictul final: se va tăia sau nu celebra livadă, care a fost pentru un timp îndelungat spaţiu al unei copilării frumoase şi motiv de mândrie locală – un text clasic, de A. P. Cehov, în regia lui Alexandru Dabija.

Duminică, 11 septembrie, de la ora 11:00, la Sala Studio Arcadia, va invităm la PREMIERA spectacolului OMULEŢ – un scenariu de Petronela Ionescu, regia Delia Gavliţchi.

Miercuri, 14 septembrie, de la ora 19:00, la Sala Mare, sunteţi poftiţi să păşiţi în imaginaţia fermecătorului Alonso Quijana şi să porniţi alături de Don Quijote şi de credinciosul său scutier, Sancho Panza, într-o aventură plină de peripeţii, urmărind spectacolul OMUL DIN LA MANCHA – un musical de Dale Wasserman, în regia lui Korcsmaros Gyorgy.

Biletele s-au pus în vânzare la Agenţia de Bilete a teatrului (de luni până vineri în intervalul orar 10:00 – 19:00, iar în weekend între orele 10:00-13:00). Puteţi achiziţiona bilete şi cu o oră înainte de fiecare spectacol sau online pe www.biletmaster.ro. Pentru informaţii suplimentare şi rezervări de bilete, vă invităm să sunaţi la numărul de telefon: 0259/440.742.

Distribuie informația
Alte știri