Teatrul Regina Maria se pregătește de o nouă premieră : ”Piciul”, un musical în amintirea lui Charlie Chaplin

Echipă mare, o poveste emoționantă, gag-uri specifice filmelor lui Charlie Chaplin, la care se adaugă umorul verbal, copii actori talentați foc, dansatori, multă muncă, dar și mult entuziasm, aceasta este, pe scurt, descrierea premierei din 2 iunie de la Teatrul regina Maria: PICIUL, 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟗:𝟎𝟎, 𝐥𝐚 𝐒𝐚𝐥𝐚 𝐌𝐚𝐫𝐞

𝐂𝐢𝐧𝐞 𝐚 𝐬𝐜𝐫𝐢𝐬 𝐩𝐢𝐞𝐬𝐚: fiind vorba despre un musical, crearea unui 𝑠𝑐𝑟𝑖𝑝𝑡 presupune muncă de echipă. Textul este scris de scriitorul, dramaturgul, regizorul de teatru și film maghiar Pozsgai Zsolt, cel care semnează și textul „Liselotte și luna mai”, care se joacă cu succes pe scena teatrului orădean; muzica este compusă de Nagy Tibor, iar versurile cântecelor de Bradányi Iván, versier, traducător, scriitor maghiar, multiplu premiat EMeRTon .

𝐂𝐢𝐧𝐞 𝐫𝐞𝐠𝐢𝐳𝐞𝐚𝐳𝐚̆: Halasy Imre, regizor maghiar, cu peste 150 de spectacole de teatru realizate în aproape toate teatrele din Ungaria. În Oradea a montat, tot la Trupa Iosif Vulcan, musicalul „Producătorii”.

𝐂𝐢𝐧𝐞 𝐫𝐞𝐚𝐥𝐢𝐳𝐞𝐚𝐳𝐚̆ 𝐝𝐞𝐜𝐨𝐫𝐮𝐥: Irina Chirilă este o scenografă tânără, dar cum o experiență bogată în domeniul teatral, lucrând la câteva proiecte importante alături de Dragoș Buhagiar.

𝐃𝐚𝐫 𝐜𝐨𝐬𝐭𝐮𝐦𝐞𝐥𝐞: Amalia Judea, designer și profesor universitar, cu care Teatrul Regina Maria a colaborat la mai multe proiecte, printre care „Scripcarul pe acoperiș” și „Producătorii”.

𝐂𝐢𝐧𝐞 𝐦𝐚𝐢 𝐟𝐚𝐜𝐞 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐞𝐜𝐡𝐢𝐩𝐚 𝐝𝐞 𝐜𝐫𝐞𝐚𝐭̦𝐢𝐞: Topolanszky Tamas – coregraf, Ovidiu Iloc – conducerea muzicală, Meleg Vilmos – asistent regie, Torteli Nadine – asistent coregrafie

𝐂𝐢𝐧𝐞 𝐣𝐨𝐚𝐜𝐚̆: Daniel Vulcu, Ioana Cheregi, Luca Bran/ Rareș Roșu, Ioana Dragoș Gajdó, Georgia Căprărin, Alexandru Rusu, Tudor Manea, George Dometi, David Constantinescu, Pavel Sîrghi, Eugen Neag, Sebastian Lupu, Ciprian Ciuciu, Lucia Rogoz, Anda Tămășanu, Giorgiana Coman, Anca Sigmirean, Carina Bunea
+ Dansatori: Gyerman Alexandra, Sztankovits Noémi-Csilla, Vanessa, Doboș Etien, Kocsis Márk, Szilágyi Patrik

𝐃𝐞𝐬𝐩𝐫𝐞 𝐜𝐞 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐯𝐨𝐫𝐛𝐚: Charlie Chaplin, regizor de film, în timp ce este pe platoul de filmare și ține un discurs angajaților săi, afla o veste tristă. Dar tot acest moment este întrerupt de un puști, care fuge de poliție și îl roagă să se prefacă că este tatăl lui. De aici pornește ideea unui film emoționant, dar plin de umor, în care protagoniștii sunt un geamgiu sărac și copil orfan, care trec împreună prin fel și fel de peripeții.

Bilete la agenția teatrului și online pe Eventim.ro:

Distribuie informația
Alte știri