„Tehnici tradiționale de imprimare a textilelor”, workshop cu oaspeți din străinătate la Universitatea Oradea

Departamentul de Textile, Pielărie și Management Industrial a găzduit, marți, 5 aprilie 2023, atelierul intitulat „Tehnici tradiționale de imprimare a textilelor”.

Workshop-ul este parte a programului Erasmus+, Acțiunea cheie 1 –mobilități cu țările Programului KA131 și mobilități cu țări partenere KA171. Așa se explică faptul că evenimentul a fost  susținut de trei cadre didactice venite din Turcia; prof. univ. dr. İncilay Yurdakul, conf. univ. dr. Serpil Yayman și lector univ. dr. S. Çiğdem Koçak, de la Uşak University.

„Ele le-au oferit studenților textiliști orădeni informații interesante despre motivele de pe covoarele din regiunea Usak și despre tehnicile tradiționale de imprimare a textilelor folosite în Turcia, urmate de o demonstrație de lucru. La rândul lor, studenții au avut ocazia să imprime, pe pânză de iută, câteva motive regăsite în covoarele turcești din Usak, folosind matrițe din lemn”, precizează conducerea departamentului.

La workshop a participat și domnul prof. univ. dr. Rosunee Satyadev, de la Universitatea din Mauritius, care le-a vorbit studenților despre importanța participării în proiecte de mobilitate.

De asemenea, celor prezenți le-a fost făcută o scurtă prezentare a proiectului Erasmus+ 2021-1-ES01-KA220-HED-000032075, „CIRCUTEX – Circular economy in fibrours composites and technical textiles through the use of virtual laboratories” și a rezultatelor obținute până în prezent.

Distribuie informația
Alte știri