Temperaturi scăzute pentru această perioadă în România. La munte se vor semnala precipitații mixte

La noapte, în țară, vremea va fi rece pentru ultima decadă a lunii mai în cea mai mare parte a țării, iar temperaturile minime vor fi cuprinse între -2 grade în estul Transilvaniei, unde se va produce brumă, şi 13 grade în sudul Banatului și al Crișanei.

În regiunile vestice, nordice și centrale cerul se va înnora treptat, iar în Maramureș Crișana, Banat și nordul Transilvaniei, în a doua parte a nopții, va începe să plouă. În nordul Carpaților Orientali, la altitudini mari, trecător vor fi posibile și ninsori slabe. În restul teritoriului cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab şi moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane, iar spre dimineață și în vestul extrem.

Duminică, în țară, vremea va fi rece pentru această perioadă, local deosebit de rece, cu precădere în nordul, centrul și sud-vestul teritoriului. În cursul zilei, temporar cerul va avea înnorări accentuate și va ploua în Maramureș, Crișana, Banat și Transilvania și, mai ales după-amiaza și seara, local și în celelalte regiuni. Noaptea, cerul va fi variabil și doar pearii restrânse vor mai fi ploi slabe îndeosebi în sud-est. Vor fi în special averse, posibil însoțite de descărcări electrice, iar izolat cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp.

În vestul și nord-vestul țării vor fi condiții de grindină, iar la munte, la altitudini de peste 1800 m, trecător se vor semnala precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană, în special pe creste, unde rafalele vor depăși 70…80 km/h, iar local și temporar și în vest, sud și centru, cu viteze în general de 45…60 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12…13 grade în Maramureş şi Transilvania și 24 de grade în sudul Munteniei, iar cele minime se vor încadra între 2 și 12 grade.

Alte știri