Terminalul 1 de pasageri al Aeroportului Oradea va fi extins. Pe perioada lucrărilor continuă operarea zborurilor

Regia Autonomă Aeroportul Oradea, în calitate de beneficiar și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii în calitate de Organism Intermediar pentru Transport, au semnat la data de 29 decembrie 2022 Contractul de Finanțare pentru realizarea proiectului “Extinderea și eficientizarea terminalului de pasageri nr.1 al Aeroportului Oradea”.

Prin realizarea proiectului cu fonduri euopene prin POIM 2014-2020 va crește capacitatea de procesare a pasagerilor, asigurând confortul pasagerilor și securitatea spațiilor aeroportuare, precum și reducerea costurilor cu energia electrică.

„Aeroportul nu va fi închis, continuă operarea, dar vom folosi terminalul vechi și vom face față solicitărilor, in timp ce lucrările se vor desfășura” susține Răzvan Horga, directorul Aeroportului din Oradea.

Valoarea contractului de finanțare este de peste 241 milioane de lei, din care valoarea cofinanțării Uniunii Europene este de 186 milioane de lei.

„Este un proiect care va dezvolta foarte mult Oradea și Bihorul, avem nevoie de astfel de investiții și vom face toate eforturile pentru a atrage și altele”, spune Calin Gal, vicepreședintele CJ Bihor.

Perioada de implementare a proiectului este de 8 luni. El trebuie finalizat până la finalul anului 2023.

„E un termen foarte scurt, lucrăm cu motoarele turate la maxim la proiectare și ne dorim sa obținem foarte repede autorizațiile de construire, este singura modalitate de a duce la bun sfârșit acest proiect”,  a declarat Gabriel Nistor, SSAB-AG (constructorul terminalului nou).

Distribuie informația
Alte știri