Termoficare Oradea continuă șantierele si pe vreme rece, spre disperarea oradenilor ținuți in frig

In ciuda prognozei meteo care anunța temperaturi scazute in urmatoarea perioada, Termoficare Oradea continua santierele din oraș, unele incepute abia in urma cu cateva zile. Locatarii mai multor blocuri din zona strazii Sfantul Apostol Andrei susțin că nu vor fi in perioada urmatoare pe lista beneficiarilor agentului termic, desi in noptile ce urmeaza temperaturile nu vor atinge 5 grade Celsius.

Conform unei legi promulgate de președintele Klaus Iohannis chiar in vara acestui an „se interzice sistarea furnizării de agent termic primar în perioada sezonului rece”, dar, cu totate acestea lucrarile din Oradea nu au fost finalizate in timp util.

Oamenii afectași de lipsa căldurii din calorifere spun că au contactat societatea de termoficare dar reprezentanții acesteia nu au dat un raspuns concret referitor la data la care zona va fi alimentata cu energie termica.

“Au sapat aici un șanț in urma cu 3 saptamani, dupa care nu s-a mai atins nimeni de acel loc” se plange unul din oradenii afectati de santier. ”Muncitorii au ingradit un loc de joaca,l-au umplut de tevi si toata ziua stau acolo pe banci cu ochii in telefon,in loc sa lucreze” spune și o doamna nemulțumită de ritmul lucrărilor.

Alte știri