Terra Gloria: Două lebede au devenit o adevărată atracție în Oradea

Două lebede au devenit o adevărată atracție în Oradea, zona Parcul Libertății. Păsările se plimbă nestingherite pe Crișul Repede, iar trecătorii le pot admira și fotografia. Pentru că sunt ierbivore, păsările nu ar trebui să fie hrănite.

Lebedele sunt păsări frumoase și elegante, cunoscute pentru albul și grăsimea lor. Acestea sunt prezente în multe țări din întreaga lume, inclusiv în țările nordice, care sunt recunoscute pentru frumusețea lor naturală. Recent, au existat rapoarte despre apariția lebedelor din țările nordice în România. Ele sunt cunoscute pentru comportamentul lor monogam, fidelitatea și pentru formarea de perechi pe termen lung. Acestea pot fi găsite în multe habitate, inclusiv în lacuri, râuri și mlaștini. De asemenea, sunt cunoscute pentru zborul lor spectaculos și pentru cântecul lor melodic.

În țările nordice, lebedele sunt considerate simboluri ale naturii și sunt protejate prin lege. În Suedia, de exemplu, lebedele sunt protejate prin legislație din 1902 și sunt considerate proprietatea statului. Acest lucru înseamnă că uciderea, vânzarea sau achiziționarea acestor păsări este interzisă. În ciuda protecției, lebedele nordice sunt supuse unor amenințări. Poluarea, vânătoarea și distrugerea habitatelor lor naturale au dus la scăderea populațiilor de lebede în multe părți ale lumii. De aceea, este important ca aceste păsări să fie protejate și respectate.

Revenind la rapoartele privind apariția lebedelor nordice în România, este posibil ca acestea să fie atrași de resursele alimentare abundente și de condițiile favorabile din această țară. De asemenea, este posibil ca schimbările climatice să fi influențat mișcările acestor păsări.

În orice caz, apariția lebedelor nordice în România reprezintă o oportunitate de a admira frumusețea naturală a acestor păsări și de a înțelege importanța protejării lor. Sperăm că acest eveniment va contribui la creșterea gradului de conștientizare a importanței protejării păsărilor sălbatice și a conservării habitatelor lor naturale.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri