Testarea pentru COVID-19 nu se face la cerere

Foto: magnanews.ro

„Testarea nu se face niciodată la cerere. Testarea se face în cazul persoanelor care au un context epidemiologic. Aceasta ce înseamnă? O persoană care vine dintr-o zonă cu risc dintr-o ţară unde există măcar 500 de cazuri, asta înseamnă o zonă care are risc, sau în cazul celor care au reprezentat contact cu o persoană pozitivă. Dacă la un moment dat cineva este diagnosticat cu COVID-19, toate persoanele care au reprezentat contact direct care să fie dovedit vor fi testate indiferent dacă au sau nu simptome. V-am spus despre contextul epidemiologic. Acolo este următoarea discuţie: dacă persoana cu context epidemiologic nu are simptome, este o persoană asimptomatică, ea va rămâne în autoizolare, nu se face testarea decât în situaţia în care devine simptomatică,” a declarat Adrian Marinescu, medic infecţionist la Institutul „Matei Balş” .

Medicul a mai subliniat ca testarea se face în momentul în care o persoană este pozitivă, este internată în spital şi se testează pentru a verifica dacă s-a vindecat.

 „Şi atunci trebuie făcute două teste, la intervale de 24 de ore, care să fie amândouă negative. Aceasta este situaţia în care se face testarea la momentul acesta”.

Distribuie informația
Alte știri