Testarea pentru depistarea nivelului de anticorpi SARS-Cov 2 din sânge și la Marghita

Începând cu această săptămână, la spitalul „Dr. Pop Mircea” din Marghita, se asigură, la cerere, testarea pentru depistarea nivelului de anticorpi SARS-Cov 2 din sânge.

Prezența acestora, spun specialiștii, indică faptul că o persoană asimptomatică a fost sau nu infectată, a dezvoltat anticorpi și, totodată, ce nivel de imunizare a dobândit.

„Se vor efectua testări IgG şi IgM anticorpi SARS-Cov 2. Pentru testare, pacienții trebuie să se programeze telefonic la numărul 0259-362.475, și să aibă asupra lor bilet de trimitere de la medicul de familie. Recoltările serologice se vor efectua zilnic între orele 10-11”, transmite conducerea Spitalului Municipal din Marghita.

Pacienții nu vor trebui să aștepte zile întregi pentru aflarea rezultatelor pentru că acestea se vor elibera în ziua recoltării, în intervalul orar 14-15. Costul testului pentru ambii anticorpi este 100 lei.

Testările rapide pentru ambii anticorpi (IgG și IgM) SARS-Cov 2 se fac la cerere. Conducerea spitalului municipal anunță că recoltările se efectuează zilnic, între orele 10-11, iar eliberarea rezultatelor are loc în aceeași zi.

Alte știri