Teste clinice pe oameni pentru un vaccin împotriva COVID-19, din octombrie

Foto: playtech.ro

Un institut israelian de cercetări medicale subordonat Ministerului Apărării intenţionează să înceapă în luna octombrie testele clinice pe oameni pentru un vaccin împotriva COVID-19, a declarat joi ministrul israelian al apărării, Benny Gantz, potrivit Reuters.

Institutul israelian lucrează de şase luni la vaccinul împotriva noului coronavirus şi a început în martie testele pe animale.

”Toate experimentele iniţiale care s-au încheiat cu succes (…) ne dau mari speranţe”, a spus ministrul Gantz. ”Este un vaccin excelent (…) Avem produsul la îndemână”, a adăugat directorul IIBR, Shmuel Shapira.

În Israel epidemia de COVID-19 este departe de a fi sub control. Țara cu circa nouă milioane de locuitori înregistrează zilnic 1.700-1.800 de noi cazuri de infectare, al căror total a depăşit 78.000, din care 569 de decese.

Autorităţile şi-au stabilit ca termen două săptămâni pentru a obţine o reducere a noilor cazuri zilnice, înainte de a decide o eventuală reinstituire a măsurilor de izolare, restricţii asupra cărora încă ezită de teama efectelor economice.

Distribuie informația
Alte știri