Teszari vrea sa imprumute 600 de milioane de dolari pentru restructurarea datoriilor de aproape 1 miliard de euro

Compania de cablu RCS&RDS a convocat două adunări cu acţionarii la începutul lunii octombrie pentru a discuta detaliile atragerii unor noi finanţări, cu o valoare de până la 600 de milioane de euro pe cel mult 10 ani, conform unui document publicat în Monitorul Oficial de companie.

“Consiliul de administraţie al RCS & RDS – S.A convoacă Adunarea generală extraordinară a acţionarilor societăţii la data 03.10.2016, ora 11.00 (AGEA) şi Adunarea generală ordinară a acţionarilor societăţii la data de 03.10.2016, ora 15.00 (AGOA). AGEA are următoarea ordine de zi: 1. aprobarea contractării uneia sau mai multor finanţări în valoare totală de până la şase sute de milioane euro sau echivalentul acestei sume în orice altă monedă, pentru o durată care nu va depăşi zece ani”, conform sursei citate. Documentul menţionează că RCS&RDS ar putea folosi şi piaţa de capital pentru a atrage finanţarea.

Datoriile companiei de cablu RCS&RDS au crescut în anul 2015 cu 2% la 4,442 miliarde de lei (994,8 mil. euro), conform datelor disponibile pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice. Compania de cablu a luat în 2013 împrumuturi în valoare de 750 de milioane de euro (printr-o emisiune de obligaţiuni şi un împrumut clasic).

Compania de cablu RCS&RDS, cel mai mare jucător de pe piaţa locală de cablu TV, controlată de antreprenorul Zoltan Teszari din Oradea, a înregistrat anul trecut un avans de 17% al cifrei de afaceri – aceasta fiind cea mai ridicată rată de creştere a veniturilor dintre cele raportate de marii jucători de pe piaţa locală de comunicaţii (Telekom, Orange, Vodafone, UPC), conform datelor publicate de operatori.

Acţionarul majoritar al RCS&RDS este antreprenorul Zoltan Teszari.

Distribuie informația
Alte știri