The Nature Corner: Cocori în zbor, o priveliște splendidă pe cerul de deasupra Salontei

De regulă, cocorii (𝐺𝑟𝑢𝑠 𝑔𝑟𝑢𝑠) apar toamna sau primăvara în zona Salontei, în perioada migrației spre locurile de iernare din nordul Africii sau când se întorc la locurile de reproducere din nordul continentului nostru. În perioada migrației de toamnă, numai în Hortobágy (Ungaria), poposesc anual peste 100 000 de cocori. Ei se deplasează încet spre sud, dar au fost observate tot mai multe exemplare care rămân în teritoriu și peste iarnă, mai ales până vine frigul și ninsoarea. Așadar, e posibil să revedem la Salonta aceste înaripate grațioase și în săptămânile care urmează.⁣⁣

Proiectul „Conservarea, protejarea și promovarea valorilor naturale din zona transfrontalieră Salonta – Békéscsaba, ROHU-14 – The Nature Corner”, are ca scop creșterea stării de conservare a patrimoniului natural local și promovarea valorilor naturale într-un mod integrat.

Cooperarea dintre municipalități (Salonta, România, respectiv Békés, Ungaria) și organizații neguvernamentale (Milvus Transilvania Vest, România și Körösök Völgye Natúrpark, Ungaria) reprezintă temelia proiectului, iar principalele activități vizează: conservarea naturii, turism, educație și conștientizare.

Distribuie informația
Alte știri