Tichetele de vacanță revin de anul viitor pentru toți bugetarii. Vezi ce valoare vor avea

Guvernul a pus în dezbatere publică un proiect de ordonanță, care prevede acordarea de vouchere începând cu anul 2022, pentru toți bugetarii. Astfel, potrivit documentului, tichetele vor fi acordate pe suport electronic până în 2026, iar valoarea lor va rămâne aceeași, de 1.450 lei pentru fiecare salariat. La fel ca în anii trecuți, voucherele vor putea fi folosite doar pe teritoriul României. Iar cele emise anul trecut, și rămase nefolosite, vor avea termenul prelungit cu încă un an. Măsura vine în sprijinul celor din industria HORECA, puternic afectată de pandemie, dar și unora dintre bugetari, care, altfel, nu și-ar permite o vacanță la munte sau la mare.

La Băile Felix, cea mai mare stațiune balneară din țară, mai mult de jumătate dintre unitățile de cazare, inclusiv hotelurile cu cinci stele, acceptă vouchere de vacanță.

Tichetele, în valoare totală de 1.450 de lei, vor fi acordate anual pentru fiecare salariat. Circa un milion de angajați din sectorul bugetar vor beneficia de vouchere.

Distribuie informația
Alte știri