Tichetele sociale din programul „Sprijin pentru România” vor continua și în anul 2024

Cardurile pentru produse alimentare si mese calde prin programul “Sprijin pentru Romania” sunt destinate categoriilor sociale vulnerabile. Sunt în valoare de 250 de lei.

Tichetele sociale din programul „Sprijin pentru România” vor continua și în anul 2024, fiind parte dintr-un program pe fonduri europene. De anul viitor, plafonul de venituri până la care se acordă aceste tichete sociale ar putea fi crescut.

Dacă acum primesc vouchere pentru alimente românii cu un venit de până la 1.700 de lei, de anul viitor plafonul crește la 2.000 de lei. Cardurile vor fi acordate o dată la două luni. Iar persoanele vulnerabile vor primi şi anul viitor pachete cu alimente.

„Cu siguranță va continua programul privind voucherele de alimente, cele de 250 de lei, cu aceeași periodicitate, la două luni acordate, și va continua și programul privind pachetele alimentare pentru persoanele vulnerabile, un program care, la fel, se încheia în anul 2023, cu noua finanțare din programul Persoane defavorizate 2021-2027”, a explicat ministrul Câciu.

Distribuie informația
Alte știri