Timișoara intră în lumina reflectoarelor cu titulatura de „Capitală Culturală Europeană”

imișoara intră în lumina reflectoarelor cu titulatura de „Capitală Culturală Europeană”, alături de orașul maghiar Veszprem și localitatea Elefsina din Grecia. Cele trei se alătură celor peste 60 de orașe selectate în anii precedenți, atât din întreaga Uniunea Europeană, cât și din afară acesteia. Pe parcursul anului 2023, noile Capitale Europene ale Culturii vor celebra deținerea acestui titlu prin evenimente, expoziții și spectacole.

La Timișoara evenimentele care marchează deschiderea oficială se vor întinde pe durata a trei zile, între 17 și 19 februarie, când întregul oraș va fi în sărbătoare. La deschiderea oficială a anului cultural al Timișoarei sunt așteptați și înalți demnitari ai Comisiei Europene, între care și șefa Comisiei Europene Ursula von der Leyen, președintele României și reprezentanți ai celorlalte două orașe care dețin în 2023 titlul de capitale culturale, Veszprem și Elefsina.

Prin spectacole, concerte, expoziții și dezbateri, Timișoara va lansa întregului continent invitația de a-i descoperi spiritul profund european.

”Vor fi peste 50 de evenimente şi expoziţii, care vor pune în lumină vecinătăţi şi comunităţi diverse, pornind din centrul oraşului, care se vor întinde pe întreaga zonă a oraşului”, ne-a explicat Anderka Iancea – ofițer comunicare și relații publice Centrul de Proiecte Timișoara.

Pentru a fi selectate, orașele câștigătoare au avut de pregătit un program cultural cu o puternică componentă europeană, care să promoveze comunitățile locale și istoria lor.

Sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie informația
Alte știri