Timp de 5 ani, Fundația Comunitară Oradea va întreține o porţiune din Parcul Libertăţii

Primăria Oradea a semnat în data de 30 iunie un protocol de colaborare cu Fundația Comunitară  Oradea, care prevede întreținerea unei porţiuni din Parcul Libertăţii, şi anume zona verde dintre Podul Intelectualilor și strada Iosif Vulcan. Conform protocolului, fundația va curăța și va întreține spațiul verde, urmând ca în viitor să planteze flori perene, dar şi să realizeze diferite acțiuni comunitare în zonă, ei având totodată și obligativitatea să anunțe administrația locală despre toate aceste acțiuni.

Cu privire la aceste acțiuni comunitare, reprezentanții fundației au declarat că doresc revitalizarea și dinamizarea acestui perimetru cu aer boem. Contând mai ales pe bunăvoința și deschiderea orădenilor, acțiunile se vor concentra în două direcții complementare: reamenajarea peisagistică etapizată a perimetrului și organizarea de activități și ateliere culturale non-formale dintre cele mai variate, destinate tuturor gusturilor și vârstelor, susţin aceştia.

Protocolul, care întră în vigoare din data de 1 august are termen de valabilitate 5 ani, cu posibilitate de prelungire.

„Mulțumesc Fundației Comunitare Oradea pentru că s-a implicat în acest proiect de întreținere și amenajare a parcului Libertății, având în vedere că acest parc este foarte îndrăgit de orădeni. Fundația Comunitară Oradea s-a implicat de-a lungul anilor și în alte proiecte ale orașului nostru, așadar am convingerea că vor realiza și aici un proiect frumos pentru comunitatea orădeană”, a declarat viceprimarul Florin Birta.

Distribuie informația
Alte știri