Timp de trei zile, Cetatea Oradea redevine o reședință medievală multiculturală

Timp de trei zile, Cetatea Oradea devine o măreaţă reședință medievală, unde vom întâlni meșteri, cavaleri, oșteni, domnițe, menestreli veseli și îmblânzitori de foc într-o ambianță unică.

Festivalul Medieval Oradea este organizat anul acesta între 1-3 iulie, de vineri până duminică. În seara de joi, 30 iunie, la ora 20:00, în Piața Unirii va avea loc Parada coifurilor, prezentarea cavalerilor și a echipelor.

Festivalul Medieval Oradea este organizat de Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (Visit Oradea) și Primăria Oradea, cu sprijinul Asociației Deus Vult și al VPK -Packaging.

Fiind unul dintre cele mai mari festivaluri medievale din Europa, Festivalul Medieval Oradea, readuce în fața noastră obiceiuri și tradiții, cavaleri și personaje medievale, care să ne poarte într-o călătorie istorică autentică. Va aduce pentru prima dată în România o competiție europeană de sporturi medievale, confirmând succesul și calitatea edițiilor precedente.

Taberele medievale vor fi amplasate în șanțul Cetății, unde vor rămâne participanții și vor mânca preparate specifice perioadei medievale. Vom avea ocazia să ascultăm muzică medievală în fiecare zi și să ne bucurăm de concursul nomazilor, un concurs special care are loc în foarte puține locații din lume„, spun reprezentantii Asociației Deus Vult.

Toți spectatorii vor putea interacționa cu domnițe, cavaleri în armură și artizani iscusiți. Atmosfera va fi completată de o număr mare de food truck-uri, comercianți și activități pentru copii. În cadrul Festivalului Medieval vor urca pe scena din Cetatea Oradea trupa Hara în data de 1 iulie, Alexandra Ușurelu în 2 iulie și trupa Bosquito în ultima seara a evenimentului, 3 iulie. Cu alte cuvinte, Cetatea Oradea redevine o reședință medievală multiculturală

Alte știri