Tineri bihoreni cu care ne mandrim. Efortul lor trebuie apreciat

Cinci tineri bihoreni au deschis, in satul Totoreni, comuna Tarcaia, o hala de procesare, autorizata, unde preiau si valorifica legumele si fructele producatorilor locali din Depresiunea Beiusului, folosind retete traditionale si le vand, deocamdata, in marile orase din vestul tarii: Timisoara, Arad, Oradea si Cluj-Napoca.

Produc bulion, zacusca sau muraturi, dar si dulceturi, compoturi sau siropuri, materia prima fiind achizitonata de la producatorii locali, la pret de piata.

Hala de procesare n-a fost facuta intamplator in Totoreni. In satul bihorean, aproape toti locuitorii au sere si se ocupa cu legumicultura din tata in fiu.

Hala realizata are 250 de metri patrati, din care 100 sunt folositi ca spatiu de procesare, iar restul va fi dotat ca depozit pentru legume si fructe.

IMG-20170809-WA0003

Planurile celor 5 tineri bihoreni nu se opresc insa aici. In toamna vor sa construiasca cuptoare si plite pe lemne, pentru care au toate aprobarile autoritatilor sanitar-veterinare.

Povestea afacerii a inceput cu livrari la domiciliu, cand initiatorul acestei afaceri , Adrian Ciortan isi aproviziona colegii dintr-o companie timisoreana cu produse agricole autohtone, conform agerpres.ro. El spera ca exemplul lor sa fie preluat si de alti bihoreni.

Foto: stirileprotv.ro

Distribuie informația
Alte știri