Tinerii bihoreni, așteptați să se înscrie la formele de învățământ dual

Administrația locală sprijină și promovează dezvoltarea învățământului dual, Agenția de Dezvoltare Locală Oradea implicându-se în susținerea acestuia prin crearea de parteneriate între școlile tehnice și companiile locale.

În acest sens, marți și miercuri, în Parcul 1 Decembrie, au avut loc sesiuni de instruire practică pe două food-truck-uri locale. La acțiuni au participat elevi și părinți interesați de această formă de învățământ.

Din partea ADLO a participat directorul Alina Silaghi, alături de Ruben Filimon, directorul Colegiului Tehnic „Mihai Viteazul”, Radu Silaghi, directorul Asociației Firmelor Bihorene, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Bihor şi reprezentanții Centrului de Excelență în Învățământ Dual.

„Administrația locală susține formarea tinerilor din învățământul profesional în sistem dual și ne dorim ca investitorii să găsească forță de muncă bine pregătită în cât mai multe domenii, contribuind astfel la stabilitatea economică a orașului, precum și să evităm migrarea tinerilor. Elevii care vor urma aceste cursuri vor beneficia de o indemnizație lunară  de 200 de lei din partea agentului economic, 200 de lei din partea Ministerului Învățământului, iar din partea Consiliului Local Oradea cazare, masă și decontarea navetei, dacă sunt din alte localități”, a declarat Alina Silaghi, directorul ADLO.

În cadrul demonstrațiilor din Parcul 1 Decembrie, participanții au aflat cum funcționează un food-truck, de la conectarea acestuia la curent și apă, la caracteristicile dotărilor interioare, după care și-au desfășurat activitatea în cele două bucătării mobile. Au învățat cum să pregătească  sortimente diferite de grill-uri și cafea, pe care le-au servit, sub formă de degustare, doritorilor.

Aceste sesiuni de instruire sunt organizate de Asociația Firmelor Bihorene și Centrul de Excelență în Învățământul Dual Bihor, în colaborare cu ManagEvent & D’ALE PORCULUI – și WHIZ Caffee.

Înscrieri la oricare dintre specializările învățământului dual oferite de către Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” se mai pot face până la data de 14 iulie. Sunt disponibile 74 de locuri pentru calificările ospătar, bucătar, cofetar-patisier, lucrător hotelier sau mecanic auto.

Distribuie informația
Alte știri