Tinerii bihoreni, invitați la o dezbatere pe tema importanței dreptului la vot și a spiritului civic

Centrul EUROPE DIRECT Oradea și Fundația Comunitară Oradea invită tinerii bihoreni la o dezbatere pe tema importanței dreptului la vot și a spiritului civic. Evenimentul va avea loc în data de 25 aprilie, începând cu ora 18:00, la sediul Centrului EUROPE DIRECT Oradea, la etajul 1, în Crișul Shopping Center, spațiul Comuniteca al Fundației Comunitare Oradea.

Va avea loc o dezbatere academică cu participarea studenților din cadrul Oradea Debate Society. Cele două echipe vor pune în joc o moțiune pe tema importanței dreptului la vot. Prin intermediul temei alese, organizatorii își propun să deschidă un dialog în rândul tinerilor, respectiv a studenților din comunitatea locală, pe tema rolului Parlamentului European în democrația europeană, beneficiile exercitării dreptului la vot, respectiv a spiritului civic în ansamblu.

Dezbaterea va fi urmată de consultarea propriu-zisă, moderată de coordonatorul Centrului EUROPE DIRECT Oradea, Sebastian Lajos. Scopul evenimentului este acela de a reliefa opinia tinerilor alegători cu privire la temele principale de pe agenda Uniunii Europene cum ar fi: transformarea digitală, tranziția verde, securitatea și combaterea dezinformării în era digitală. Evenimentul se adresează tinerilor, studenților, membrilor societății civile, respectiv, organizațiilor studențești cu tineri care au vârsta între 18 și 25 ani. Persoanele interesate sunt rugate să se înscrie prin completarea acestui formular de înscriere.

Distribuie informația
Alte știri