Evoluţie bună la Cupa Europeană de Tineret de Tir cu arcul de la Sofia

Desfăşurată pe o vreme extrem de vitregă (furtuni şi temperaturi de 4 grade), Cupa Europeană de Tineret a reunit la linia de tragere 300 de sportivi de pe întregul continent. Delegaţia României a fost formată din 10 sportivi, printre care şi doi din Oradea, Mara Mihociu şi Sergiu Pallag, de la C.S. Crişul Oradea.

Condiţiile meteo, care se succedau semnificativ uneori chiar şi din cinci în cinci minute, au făcut ca orice calcule legate de calificări să fie dificil de previzionat. Astfel, atât Mara cît şi Sergiu trăgeau o serie cu soare pe panouri, iar următoarea cu nori negri deasupra (în tirul cu arcul, lumina diferită poate afecta semnficativ rezultatele tragerii, n.r.). Ambii sportivi au tras însă foarte curajos, cu toate că şi lipsa de experienţă la acest nivel a contat.

Deşi a obţinut în calificări doar 599 de puncte (locul 15), Mara Mihociu a reuşit să treacă de prima adversară din meciurile eliminatorii, Mariela Grozdeva (Bulgaria), fiind oprită din evoluţie de Kenza Pop (Luxemburg), numărul 2 la această competiţie, la numai 11 puncte diferenţă.

Sergiu Pallag a reuşit, în calificări, un scor de 643 de puncte (locul 15), trecînd şi el de primul adversar din meciurile eliminatorii, elveţianul Anton Nahrgang (132 la 128). În cel de-al doilea meci de eliminatorii Sergiu l-a întîlnit tot pe numărul 2 la cadeţi compound, Noah Nuber (Germania), care l-a învins cu 137 la 122 (de altfel, Nuber va trage sâmbătă în finala mare pentru aur). Rezultatele sportivilor dublu legitimaţi la C.S. Redpoint-C.S. Crişul Oradea se datorează şi susţinerii Agroind Cauaceu, Rivolto Cons, Golde Oradea, Banca Transilvania, Blue Container Aleşd şi altor persoane cu suflet mare care au ales să rămînă anonime.

Un rezultat bun a obţinut echipa Mara Mihociu (C.S. Crişul Oradea) – Andrei Bălteanu (C.S.S. Unirea Iaşi), care a ocupat locul 4 la echipe mixte compound. Sportivii C.S. Crişul Oradea se pregătesc acum pentru campionatele naţionale outdoor, Cupa României şi Campionatul European.

„Avem în pregătire numeroşi sportivi tineri, care ar putea genera rezultate deosebite atât naţionale cât şi internaţionale”, a declarat Pető Dalma Csilla, directorul C.S. Crişul Oradea.

Distribuie informația
Alte știri