TIR-uri cu deșeuri oprite la Borș II

foto/ arhiva

Poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Borş II, împreună cu lucrători ai Comisariatului Judeţean Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, nu au permis intrarea în ţară a două automarfare încărcate cu peste 31.000 kilograme de deşeuri constând în cauciucuri uzate şi îmbrăcăminte second-hand, pentru care şoferii nu au putut prezenta documentele necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare.

Potrivit ITPF Oradea, în data de 12 iulie, în jurul orei 18,00, poliţiştii de frontieră bihoreni au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a trei automarfare conduse de cetăţeni români. Aceştia transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, cauciucuri uzate şi haine second-hand de la două societăţi comerciale din Ungaria şi Italia pentru firme din România.

”Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau încărcate cu peste 31.000 kilograme de deşeuri constând în cauciucuri uzate şi haine second-hand, pentru care şoferii nu au prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse”.

În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru aceste mijloace de transport.

Alte știri