Tirul cu arcul s-a mutat, duminică, la Săcueni

Desfăşurată la Săcueni, în organizarea C.S. Phoenix din localitate, etapa a IV-a a Campionatului Judeţean de tir cu arcul a reunit pe linia de tragere circa 60 de sportivi de toate vârstele şi categoriile.
 
Într-o organizare pe măsură, cu ajutorul a numeroşi tineri voluntari şi cu un antrenor neobosit, Cupa Phoenix s-a desfăşurat duminică la Săcueni. „Pe lângă premiile concursului, ne-am străduit să asigurăm concurenţilor şi momente de relaxare. Am asigurat masa de prânz pentru toţi participanţii şi de asemenea aceştia au beneficiat de intrare gratuită la ştrandul termal din localitate”, spune Guba Jozsef, antrenorul C.S. Phoenix Săcueni.
 
Competiţia s-a derulat pe ţinte fixe FITA şi 2D, plus ateliere cu ţinte rotative sau în mişcare, ceea ce a sporit atât spectaculozitatea concursului cât şi gradul de dificultate. Dacă la compound etapa a fost dominată de sportivii C.S. Redpoint (dintre care s-au remarcat Ciprian Mirişan şi Marin Darna), la barebow seniori podiumul a fost ocupat în întregime de arcaşii clubului White Lion, în frunte cu Seres Geza. Tot la barebow, dar la cadeţi, un foarte bun debut l-au avut Teodora Vari şi George Buda (ambii legitimaţi la Redpoint Oradea), aflaţi la prima lor competiţie oficială. Cea mai disputată categorie a rămas tot cea de seniori arc tradiţional replică istorică, unde medalia de aur a revenit lui Ridi Ferenc, cea de argint lui Marius Ilea şi cea de bronz lui Perei Zoltan (toţi trei de la C.S. Nomad Archers). De asemenea, tot la arc tradiţional replică istorică, Nagy Eniko (Nomad Archers) a ocupat locul I la senioare, urmată de Antal Edith de la Redpoint Oradea. În total, la această etapă C.S. Redpoint a cîştigat, cu sprijinul Consiliului Judeţean Bihor, Rivolto Cons, SCT Felix şi Vitrerom, 6 medalii de aur şi 2 de argint. O multitudine de premii a câştigat şi organizatorul Phoenix Săcueni, având înscrişi în concurs mulţi sportivi valoroşi. La cadete, de exemplu, întreg podiumul a fost ocupat de sportive din Săcueni: Felhosi Dora, Ovlaki Biborka si Kis-Virag Csenge.
 
Următoarea etapă şi finala Campionatului Judeţean de tir cu arcul vor avea loc în 8 octombrie, în Parcul Cetăţii Oradea. În clasamentul general, după patru etape, conduce Nomad Archers cu 282 de puncte, urmat de Redpoint Oradea cu 219 puncte şi de Phoenix Săcueni cu 167 de puncte.
Distribuie informația
Alte știri