Titlurile de stat „Fidelis” pot fi cumpărate începând de luni, 27 martie. Vezi ce dobânzi oferă

Titlurile de stat „Fidelis”pot fi cumpărate începând de luni, 27 martie, de la patru bănci alese de Ministerul de Finanțe. Sunt emise atât în lei cât și în euro, pot fi tranzacționate la bursă și răscumpărate înainte de termen, fără a pierde dobânda acumulată.

Prima emisiune „Fidelis” din 2023 vine cu o dobândă de 6,7%, pentru titlurile cu maturitatea la un an. Iar donatorii de sânge, au o ofertă și mai bună. Pentru ei, suma minimă de subscripţie e de 500 de lei, adică de 10 ori mai mică decât pentru restul cetăţenilor. Trebuie doar să prezinte dovada că au donat după data de 30 septembrie 2022 și până în momentul achiziției titlurilor de stat.  

În afară de tranșa dedicată donatorilor, ediția FIDELIS care debutează pe 27 martie va conține și tranșele uzuale, respectiv: titluri de stat în lei, cu scadențe de 1 an și 3 ani și dobânzi anuale de 6,70% și respectiv 7,35%, și titluri de stat în euro, cu scadențe de 1 an și 5 ani și dobânzi anuale de 3,70%, respectiv 5,80%.

Persoanele fizice rezidente și nerezidente cu vârsta peste 18 ani pot subscrie, prin intermediul băncilor partenere BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comercială Română, B.R.D. – Groupe Société Générale și Alpha Bank, în titlurile de stat FIDELIS denominate în lei și în euro, care sunt listate la Bursa de Valori București.

Valoarea nominală a unui titlu de stat FIDELIS este de 100 de lei pentru emisiunea în lei și 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro.

Titlurile de stat destinate populației sunt remunerate cu dobânzi anuale peste nivelul titlurilor de stat tranzacționate pe piața secundară interbancară. În procesul de subscriere a titlurilor de stat FIDELIS nu se percep comisioane de către băncile intermediare, iar veniturile obținute, atât din dobânzi, cât și din câștigurile de capital sunt neimpozabile.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri