Toată Italia intră în carantină din cauza coronavirusului

Foto: fabricatinromania.ro

Întreaga Italia va fi pusă în carantină de marți devenind zonă protejată, a declarat premierul Giuseppe Conte. Nimeni nu va mai intra și nu va mai ieși din Italia fără o justificare clară. Astfel, toate măsurile care se aplicau până acum doar în zonele roșii, vor fi aplicate la nivelul întregii țări, potrivit La Stampa, AFP și Reuters.

”Rămâi acasă. Acum este momentul responsabilității”, a declarat premierul Conte. Oamenii vor putea circula doar în condiții de strictă necesitate, școlile și universitățile vor fi închise până în 3 aprilie (deocamdată), adunările publice sunt interzise, campionatul de fotbal va fi suspendat, iar barurile și restaurantele se vor închide la 6 seara.

Numărul total al cazurilor de coronavirus în Italia a crescut la 9.172 de la 7.375, câte erau duminică. De asemenea, bilanțul deceselor provocate de Covid-19 a crescut cu 97 de la 366 duminică la 463 luni.

Bilanțul deceselor doar în regiunea Lombardia din Italia a urcat la 333 de la 267, câte erau înregistrate cu o zi înainte. Institutul Superior de Sănătate din Italia, care a analizat cazurile a 155 de persoane decedate în Peninsulă, a transmis că vârsta medie a pacienților italieni răpuși de Covid-19 este de 81 de ani. Cei mai mulți aveau boli preexistente.

In Italia, evenimentele culturale, sportive și religioase au fost suspendate. Cununiile religioase și chiar înmormântările au fost anulate.

Alte știri