Toate locurile disponibile din Cartierul Tineretului vor fi concesionate

Pe ordinea de zi a Consiliului Local de săptâmâna viitoare va exista un proiect de hotărâre prin care se va definitiva vânzarea parcelelor de teren rămase disponibile în Cartierul Tineretului. Va fi un lot de cca 40 de parcele de locuri de casă în suprafață de 250 mp, care vor fi concesionate. După ședința Consiliului Local se va desfășura licitația propriu-zisă, iar la jumătatea lunii octombrie va fi termenul de depunere a ofertelor.

După distribuirea acestora, vor rămâne ultimele parcele, în număr de cca 20 – 30, care vor fi scoase la concesiune spre finalul acestui an.  Prin concesionarea acestor ultime parcele de teren, Cartierul Tineretului începe să se definitiveze ca un cartier propriu-zis.

În felul acesta, toate locurile disponibile din Cartierul Tineretului, conform planificării inițiale și dezvoltărilor ulterioare din acest cartier, vor fi concesionate, astfel că într-un an, maximum doi ani de zile, în 2020 – 2021 să poată fi gata toate construcțiile. Pentru etapa următoare, Primăria Oradea lucrează la realizarea documentațiilor de asfaltare a străzilor din Cartierul Tineretului, rețelele de apă și canalizare fiind rezolvate în cea mai mare parte, inclusiv partea de electricitate”, a menționat primarul Ilie Bolojan.

În cadrul programnului bugetării participative derulat de Primăria Oradea a existat o propunere de amenajare a unui parc în această zonă. Ca urmare s-a identificat un teren, iar Direcția Tehnică din cadrul Primăriei Oradea va realiza în cursul lunii octombrie un studiu de fezabilitate pentru amenajarea unui parc și a unor terenuri de sport în cartierul Tineretului, studiul urmând să fie supus aprobării în luna noiembrie

Astfel, în stânga drumului de intrare în Cartierul Tineretului, cum se iese către Oșorhei, înainte de benzinăria Lukoil, practic pe toată lungimea acestui drum va fi realizat un aliniament de terenuri de sport și de zone verzi. Suprafața acestora va fi către un 1 ha. Acestea vor fi realizate pe terenul care a fost eliberat de către cei care au cumpărat CET 2, prin scoaterea și dezafectarea unei conducte mari, montate în subteran care făcea legătura între Uzina de apă și fostul CET, teren care acum aparține municipalității”, a încheiat primarul Ilie Bolojan.

Distribuie informația
Alte știri