Toate programele de sprijin, inclusiv „Tomata”, se vor derula şi anul viitor

Toate programele de sprijin aflate în derulare, care sunt deja bugetate, vor fi continuate şi anul viitor, a declarat, la Izbiceni, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, care a menţionat că vineri, prin hotărâre de guvern, au fost suplimentate cu 12 milioane de euro fondurile pentru Programul „Tomata”. El a menţionat că programele aflate în derulare vor fi completate astfel încât să fie avute în vedere şi probleme legate de valorificarea şi depozitarea produselor.

Întrebat dacă ia în calcul realizarea unor programe tip „Tomata” şi pentru alte legume, ministrul Agriculturii a răspuns afirmativ, însă a adăugat că se va acorda atenţie şi valorificării produselor de către fermieri şi realizării unor scheme de ajutor pentru cooperative care să producă în cantitate mare, calitativ şi să poată livra cu ritmicitate supermarketurilor.


„Da, şi pentru alte legume, dar, repet, ne vom axa interesul şi pentru ca aceste legume nu numai să fie produse, ci să poată fi valorificate. Să nu se întâmple, cum aţi văzut şi dumneavoastră, şi am văzut şi eu, multe au fost aruncate, pentru că nu mai era rentabil pentru fermier să le culeagă şi să le vândă. Scheme de ajutor pentru acele cooperative care să aducă o cantitate mare, calitate şi să fie livrate într-un anumit ritm către lanţurile de supermarketuri, pentru că am şi început discuţia cu supermarketurile, care, dacă le putem livra cantităţi şi calitate superioară, dar într-o anumită ritmicitate, sunt dispuse să le preia”, a spus Oros.


Distribuie informația
Alte știri