Tokes vrea inapoi „Steaua Romaniei”

Eurodeputatul Tokes Laszlo a anuntat luni, la Oradea, că îi solicită președintelui Klaus Iohannis să își revizuiască hotărârea de retragere a ordinului.
‘Am înaintat o plângere prealabilă către Klaus Iohannis să revizuiască hotărârea lui privind retragerea distincției mele. Avem argumentele noastre concrete. De exemplu, ordinul poate fi retras pe baza unor fapte comise. Eu nu am comis niciun fapt care contravine decorării mele cu Steaua României și pentru ceea ce am fost decorat, rolul meu din revoluția din 1989, acesta nu poate fi contestat’, a declarat Tokes, într-o conferință de presă.

Potrivit Agerpres, Tokes a mai afirmat că, având în vedere că se simte amenințat, a cerut recent protecție internațională și protecție Ungariei, într-o declarație politică, la Budapesta, în cadrul forumului reprezentanților maghiari din Bazinul Carpatic.

‘Dacă mă simt amenințat? Da! Cum să nu?!? Dacă cineva poate fi numit trădător de țară, chiar în mod legitim, de Tribunalul București? Dumneavoastră ați sta de vorbă cu un trădător de țară? Aș mai avea dreptul să reprezint ungurii mei la Bruxelles? Mă revoltă nespus de mult și de aceea cer această protecție personală, prin atragerea atenției asupra acestui caz scandalos. Refuz cu hotărâre această calomnie curată. Nu poți să te simți sigur într-o societate în care un cetățean, care pentru identitatea lui etnică, poate fi calomniat în așa fel. Azi mâine, vin la mine acasă și fac percheziție, dacă aș fi trădător de țară și spion. De aceea țin să mă apăr și eu’, a spus Tokes.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, la începutul lunii martie, că a decis să-i retragă lui Laszlo Tokes Ordinul „Steaua României”.

Distribuie informația
Alte știri