Top 3 asigurări obligatorii pentru persoanele fizice. Tu le ai?

Persoanele fizice care dețin un autoturism, o locuință sau chiar un câine care face parte dintr-o anumită rasă, sunt obligate să plătească câteva asigurări obligatorii. Iată care sunt acestea.

1.Asigurarea RCA

Asigurarea RCA (răspundere civilă auto) este obligatorie pentru persoanele fizice, dar și juridice, care dețin și folosesc autovehicule și te protejează de eventualele pagube care pot apărea în urma unor accidente auto. Iată care sunt riscurile acoperite de polița RCA:

  • decesul, vătămările corporale sau pagubele materiale aduse terților în urma unui accident auto;
  • pagubele produse ca urmare a lipsei de folosință a autovehiculului avariat;
  • cheltuielile de judecată efectuate de persoana prejudiciată în urma accidentului;

Scopul unei asigurări RCA este de a te ajuta să despăgubești persoana păgubită în urma unui accident produs de tine, indiferent de situația materială în care te afli tu sau păgubitul.

Dacă ești un român situat în Olanda, poți beneficia de o asigurare auto avantajoasă chiar și acolo.

2.Asigurarea locuinței

Potrivit legii în vigoare, toți proprietarii de locuințe au obligația de a-și asigura locuințele împotriva riscurilor de catastrofă naturală. Iată care sunt riscurile acoperite de o asigurare pentru locuință:

  • cutremure;
  • alunecări de teren;
  • inundații;

Totodată, pe lângă asigurarea locuinței poți să optezi și pentru asigurarea  altor bunuri care să protejeze conținutul din locuință. Aceasta asigurare poate fi benefică pentru oricine deoarece se poate întâmpla să scapi televizorul în timp ce îl montezi pe perete, să provoci neintenționat daune mobilierului sau să verși vopsea pe un covor scump. În același timp, asigurarea bunurilor te protejează și împotriva riscului de furt. Indiferent de polița de asigurare de care ai nevoie, nu uita să optezi pentru o firma de asigurari de încredere.

3.Asigurarea de răspundere civilă pentru câinii periculoși

Poate că nu știai, dar acest tip de asigurare este obligatorie pentru proprietarii de câini care fac parte din categoriile considerate periculoase. Iată câteva dintre cele mai populare categorii de câini considerați periculoși: rottweiler, mastiff, pitbull, cane corso.

Această asigurare de răspundere civilă pentru câinii periculoși acoperă costurile survenite în urma vătămării corporale sau a decesului provocat unei terțe persoane, precum și costurile de judecată ale persoanei prejudiciate.

Indiferent că ai nevoie de o asigurare auto, de o asigurare a locuinței și a bunurilor sau de o asigurare de răspundere civilă pentru câinii periculoși, alege întotdeauna o societate de asigurări de încredere, pe care te poți baza. În acest mod, te asiguri că în cazul unor incidente nefericite, ai alături de tine un partener de nădejde.

Distribuie informația
Alte știri