Topul celor mai eficiente administraţii locale din România. Vezi care e oraşul cu cea mai spectaculoasă evoluţie

UrbanizeHub (agregator de idei, opinii, proiecte şi ştiri despre oraşe inteligente şi dezvoltarea urbană sustenabilă) a lansat pe 22 ianuarie 2018 “Topul celor mai performante oraşe şi administraţii locale din România.

La această analiză au lucrat mai mulţi experţi ai organizaţiei, care au evoluat performanţele edililor ţinând cont de mai mulţi indicatori: valoarea absolută a cheltuielilor de capital şi valoarea absolută a absorbţiei de fonduri europene, pe perioada 2007- 2016; cheltuielile de capital pe cap de locuitor şi absorbţia de fonduri europene pe cap de locuitor, pe perioada 2007-2016; modul în care localitatea s-a transformat fizic în ultimii ani.

Pe locul 1 este Oradea cu rezultate remarcabile şi probabil cea mai bună administraţie publică din România. La nivelul cheltuielilor de capital, Oradea a investit 240,4 milioane euro în ultimii 8 ani, ceea ce înseamnă €1.225 pe cap de locuitor, iar la fonduri europene, a reuşit să atragă proiecte în valoare de €140,6 milioane, cu o medie de 716 euro pe cap de locuitor. Oradea este probabil localitatea din România cu o performanţă extraordinară nu numai în ceea ce priveşte absorbţia de fonduri europene şi cheltuielile de capital, ci şi în ceea ce priveşte bunele practici într-o sumedenie de domenii, spun cei de la UrbanizeHub.

Pe locul 2 e Alba Iulia şi pe 3 municipiul Iaşi, conform adevarul.ro.

Foto: adevarul.ro

Distribuie informația
Alte știri