Tot mai mulți copii români se infectează cu coronavirus. Sfatul medicilor

Foto: superbebe.ro

Chiar dacă nu dezvoltă forme grave ale bolii, copiii pot transmite mai departe spre adulţi, cel mai grav spre bunici, COVID 19.

În România, până acum, 833 de copii sub zece ani şi în jur de 1.000 între 10 şi 18 ani au fost depistaţi pozitiv. Medicii pediatri spun că au tot mai multe cazuri, inclusiv sugari de câteva zile, dar şi preşcolari şi adolescenţi. Mulţi au luat infecţia de la rudele apropiate, altii de la necunoscuţi lângă care părinţii i-au ţinut, neprotejaţi, în mijloacele de transport în comun sau la petreceri.

Au fost aduşi la spital cu temperatură peste normal şi tuse, dar spre deosebire de adulți şi cu dureri de cap sau diaree.

Studiile, încă sumare, au arătat că, şi la copii, e posibil ca recuperarea să lase sechele, în special la cei astmatici, cu boli imunitare sau oncologice.

„Învăţaţi copiii de peste 2 ani să poarte măşti şi să stea la distanţă. Este cel mai bun mod să blocăm o cale tot mai frecvenţa de răspândire a noului virus- de la adult la copii şi invers”. Acesta este mesajul a 240 de experţi din lume, care solicită Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii să revizuiască teoria transmiterii virusului prin aer.

Sursa: stirileprotv.ro

Distribuie informația
Alte știri