Tot mai mulți migranți forțează frontiera cu Ungaria. 13 sirieni și irakieni au fost depistați, joi noaptea, in zona Girișu de Criș

În urma activităților desfășurate de polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea pentru prevenirea și combaterea migrației ilegale în zona de competență,  în cursul zilei de 27.05.2021, au fost depistași 20 de cetățeni afroasiatici care intenționau să treacă frontiera pe câmp și ascunși în automarfar. 

Astfel, în data de 27.05.2021, ora 22.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Girișu de Criș au depistat pe timpul misiunilor derulate în zona de competență, 13 cetățeni străini care nu îşi justificau prezenţa în  apropierea frontierei de stat.

Personale în cauză au fost transportate la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră pentru cercetări, iar în cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că sunt cetăţeni din Irak și Siria, având vârste cuprinse între 16 şi 29 ani, majoritatea dintre ei fiind solicitanţi de azil în ţara noastră.

La aceeași dată, în jurul orei 16.40, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, conducând un ansamblu rutier înmatriculat în Bulgaria. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, uși termopan pentru o societate comercială din Belgia.

Cu ocazia verificării mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au depistat, ascunşi în compartimentul pentru marfă, șapte tineri din Afganistan, cu vârste cuprinse între 17 și 20 de ani, solicitanţi de azil în România.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Distribuie informația
Alte știri