Toţi copiii au primit „cadou” conturi bancare de la guvern

Guvernul a deschis, de la 1 ianuarie 2019, conturi bancare pentru fiecare minor din România. Este vorba despre circa 4,17 milioane de conturi deschise la Trezorerie, în numele tuturor copiilor din tara.
Nu este nevoie de nicio cerere. Este necesar doar efectuarea unei plăţi prin virament bancar, mandat poştal sau o depunere în numerar.

Programul guvernamental „gROwth” le permite părinţilor care vor să economisească pentru copiii lor să beneficieze de o primă anuală de la stat de 600 lei şi o dobândă anuală de 3%.

Titularul contului beneficiază de prima de stat numai pentru suma minimă de 1.200 lei/an. Dobânda se calculează şi se plăteşte când titularul contului împlineşte vârsta de 18 ani. Aceasta se va plăti prin bugetul Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză.

„La împlinirea vârtsie de 18 ani şi în situaţiile excepţionale prevăzute la alin (5), titularului contului sau reprezentantul legal al acestuia, după caz, poate afectua retragerea totală a sumelor din cont. Dacă nu se solicită retagerea sumelor din cont, acestea nu beneficiază de condiţiile din acest program”,conform rtv.net.

Foto: rtv.net

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri