Atenție, șoferi! Trafic deviat pe drumul de centură. Comunicat

Comisia de circulație din cadrul Primăriei Oradea a aprobat azi solicitarea constructorului S.C. PORR Construct S.R.L privind instituirea restricțiilor de circulație pentru lucrarea „Amenajarea intersecției prin pasaj denivelat între drumul de centură al Municipiului Oradea și str. Universității, Etapa a IV-a  – Construcții ziduri de sprijin”.

Restricțiile de circulație încep de mâine, 27 mai și se vor întinde până la data de 15 iulie 2020.

Practic, pe direcția de mers dinspre Calea Aradului spre str. Nufărului se deviază traficul, începând din zona vechiului sens giratoriu de pe șoseaua de centură (din vecinătatea Universității Oradea) spre Parcul Industrial II, spre drumul de legătură între str. Anghel  Saligny și str. Nojoridului (zona pasajului peste centură) și până la str. Nojoridului, după care traficul va ieși din nou în centură.

Lucrările de amenajare a intersecției prin pasaj denivelat între drumul de centură al municipiului Oradea și str. Universității au început în octombrie anul trecut.  

Pasajul se execută de-a lungul drumului de centură, de o parte și de alta a străzii Universității, va avea 3 deschideri de 24 m și o lungime de 72 m, lungimea totală a rampelor fiind de 473 m. Pasajul va avea două benzi de circulație pe sens, lățimea părții carosabile fiind de 14 m. Bretelele de legătură la girație, câte una pe direcție, vor asigura toate relațiile de legătură între drumul de centură și drumurile laterale. Lățimea părții carosabile a bretelelor va fi de 3.5 m și va fi delimitată de un trotuar în zona sensului giratoriu. Sensul giratoriu va avea 5 ramuri: Borș, Cluj, str. Universității, str. Ogorului și strada nouă de acces la Piața 100.

Pe sub pasaj va fi amenajată și o trecere pentru pietoni, cu lățimea de 4 metri, care include și o pistă de biciclete. El va face legătura cu Piața 100 pentru cei care vin de pe strada Universității, cu semafoare în dreptul benzilor de ocolire a pasajului.

Acordul contractual între Municipiul Oradea, ca autoritate contractantă și S.C PORR CONSTRUCT S.R.L,  ca antreprenor a fost semnat în data de 17.05.2019, prețul contractului  fiind de 27.859.348,72  lei (fără TVA) iar durata de execuție este de 18 luni.  Investiția este finanțată de la bugetul local.

Alte știri