Trafic restricționat temporar pe teritoriul Ungariei pentru automarfare

Autorităţile de frontieră ungare au informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, prin Punctul de Contact Artand, că în perioada următoare, pe teritoriul Ungariei, va fi restricţionată circulaţia tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone în intervalul orar 31.10.2023- 01.11.22023 ora 23.00(ora României).

Măsura este luată de autorităţile ungare ca urmare a faptului că data de 01.11.2023, este Ziua Tuturor Sfinților.

Restricţiile nu se referă la mijloace de transport care efectuează transporturi de mărfuri periculoase, de animale vii, de produse alimentare perisabile sau supuse unui anumit regim de temperatură.

Având în vedere cele mai sus menţionate, în această perioadă şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la încheierea restricţiei de circulație pe drumurile publice din Ungaria.

In acest interval de timp, traficul de călători şi autoturisme se va desfăşura în condiţii normale.

La ridicarea restricţiilor, Poliţia de Frontieră recomandă şoferilor de automarfare  tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă deschise tranzitului de mărfuri, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt. De asemenea, se recomandă consultarea aplicaţiei Trafic on-line dezvoltată şi pentru autovehiculele de mare tonaj  care este disponibilă pe pagina de internet  politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

Distribuie informația
Alte știri