Traficant de droguri, arestat la Oradea, în urmă acțiunii europene pentru destructurarea unei grupări infracționale

Poliţia Română, prin Serviciul Antidrog, a desfăşurat, marţi, în comun cu autorităţi din Olanda, Polonia şi Germania, mai multe percheziţii concomitente, pentru probarea activităţii infracţionale a unei grupări importante implicate în spălare de bani şi trafic internaţional de droguri. Acţiunea a beneficiat de sprijinul EUROPOL, care a facilitat mijloacele logistice şi operaţionale necesare pentru desfăşurarea operaţiunii.

În Oradea au descins polițiști români, germani și olandezi la locuința unui om de afaceri turc, căsătorit cu o româncă. Are o firma de transport și tot ce făcea era în legalitate. Tocmai cu acest lucru a ascuns, spun surse judiciare, colaborarea cu o grupare de traficanți de droguri din Țările de Jos. Rețeaua era organizată în celule criminale pentru a reduce riscurile unor arestări în masă.

Ceteanul turc, susțin polițiștii, ar fi asigurat și transportul drogurilor spre și dinspre Turcia și Afganistan.

Oamenii legii spun că celula din România asigura un circuit important, care lega Orientul de Europa de Vest. Pe de o parte, tirurile încărcate cu droguri ascunse printre mărfuri legale ajungeau în vest și, pe de alta parte, se întorceau în Orient cu stupefiante precum MDMA, ecstasy și amfetamime greu de găsit pe piața de acolo.

Pe lângă heroina adusă din Turcia și Afganistan, gruparea internațională trafica și cocaină din America de Sud și droguri sintetice din Țările de Jos către diverse destinații. Structurile organizației erau conduse de persoane care aveau și afaceri la vedere, fără caziere, susțin ofițerii antidrog.

Sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie informația
Alte știri