Tragedie la Institutul „Victor Babeș”. Trei pacienți au murit în unitatea mobilă după ce s-a oprit oxigenul

Foto: digi24.ro

Trei pacienți au decedat, luni seară, după ce s-a oprit alimentarea cu oxigen în TIR-ul ATI de la Spitalul Victor Babeș din Capitală. Potrivit Ministerului Sănătății, a avut loc o defecţiune la instalaţia de oxigen a unităţii mobile.

TIR-ul de terapie intensivă de la Victor Babeș a intrat în funcțiune sâmbătă dimineață. Erau internați 8 pacienți, dintre care 3 au decedat. Potrivit Ministerului Sănătății, ceilalți cinci pacienți au fost transferați rapid: unul într-o altă secție din spitalul Victor Babeș și ceilalți patru la Spitalul ROL2 de la Otopeni, Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni” și Spitalul Floreasca.

„În această seară, din nefericire, au decedat în condiţii neclare trei pacienţi de la Spitalul „Victor Babeş” din Capitală. E o tragedie, un moment dramatic, în care vieţi omeneşti au fost pierdute. Prezint condoleanţe familiilor care i-au pierdut pe cei dragi astăzi”, a scris primarul Capitalei, luni seara, pe pagina sa de Facebook. El spune că a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 3 în legătură cu această situaţie, „fiindcă vinovaţii trebuie identificaţi şi pedepsiţi”. „Am solicitat colaborarea deplină a personalului acestui spital în cadrul cercetărilor care vor avea loc”, precizează Nicuşor Dan.

La acest moment este în derulare o verificare pentru stabilirea motivelor  care au dus la creșterea presiunii oxigenului peste valoarea maximă admisă, în cadrul Unității Mobile.
Verificarea ventilatoarelor, în urma avariei a demonstrat ca acestea au înregistrat  o creșterea a presiunii de peste 6 Bari, ceea ce a dus la oprirea lor din funcțiune.
Distribuie informația
Alte știri