Transportul pe cablu, un lux pentru turiştii care vor să ajungă cu telecabina până la Babele

Potrivit site-ului teleferic.ro, un bilet urcare-coborâre de la Buşteni şi până la Babele costă 170 de lei pentru un adult şi 80 de lei pentru un copil cu condiţia ca acesta din urmă să nu fie mai mare de 12 ani. În caz contrar, copilul va plăti bilet întreg, de adult. Există şi varianta ca turiştii să cumpere doar bilet pentru urcare cu telecabina sau doar pentru conorâre, dar în acest caz tariful este de 90 de lei de persoană, pentru un adult, şi 50 de lei pentru copil.

Nici la Sinaia biletele pentru transportul pe cablu nu sunt ieftine, dar în comparaţie cu Buşteni, preţurile par mai accesibile. Astfle un tichet tur-retur Sinaia-Cota 2000 costă 60 de lei de persoană pentru un adult, iar un copil de până în 12 ani plăteşte pentru acelaşi traseu 30 de lei.

Pe tronsonul Sinaia-Cota 1400, biletul este de 20 de lei pentur un adult şi 10 lei pentru un copil, iar tur-retur pe acelaşi traseu biletul este de 35 de lei de persoană pentru adult şi 18 lei pentru un copil. În cazul în care doriţi să urcaţi cu telecabina de la Cota 1400 până la Cota 2000 biletul este tot 20 de lei/adult şi 10 leii/copil, iar tur retur 35 de lei/adult şi 18 lei/copil.

Reduceri de preţ sunt oferite doar pensionarilor (5 la sută), iar persoanele cu dizabilităţi au gratuitate, însă nu şi însoţitorii acestora, care trebuie să plătească biletul la preţ întreg. Studenţii nu beneficiază de gratuitate şi nu se mai fac reduceri nici în cazul grupurilor.

Sursa: adevarul.ro

Distribuie informația
Alte știri