Traseele turistice din zona Bihorului s-au închis

„Serviciul Județean Salvamont – Salvaspeo Bihor declară închise traseele turistice clasice și traseele tehnice (via ferrata, alpinism, escaladă, canyoning) și suspendă eliberarea avizelor de siguranță montană și siguranță speologică, respectiv suspendă valabilitatea celor emise la începutul anului 2020 pentru diferite activități, inclusiv cele de speoturism specializat sau explorare în mediul subteran speologic”, anunță salvamontiștii.

Aceștia spun că deciziile sunt, în primul rând, preventive, dar se încadrează și în campania Salvamont România și Salvaspeo România de reducere a numărului de accidente montane, evitându-se astfel o presiune suplimentară asupra sistemului medical.

Salvamontiștii bihoreni au transmis și programul de funcționare a serviciului, în această perioadă. Conform informării, în sediul central Oradea se va lucra non stop. În baza Salvamont Vârtop, programul echipelor de intervenție este de luni până duminică, la Stâna de Vale, de joi până duminică, iar la Șuncuiuș, salvamontiștii vor asigura intervențiile de sâmbătă până duminică.

Distribuie informația
Alte știri