Tratamentele fără interferon pentru pacienții cu hepatita C se reiau. Beneficiari vor fi şi copii şi adolescenţi din Bihor

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a finalizat negocierile în baza cărora vor fi încheiate, până la finalul acestui an, noi contracte pentru tratamentul hepatitei virale cronice C, potrivit unui comunicat emis de instituție.

„În baza acestor contracte, vor beneficia de tratament un număr de 17.500 de pacienţi adulţi cu hepatita C, indiferent de stadiul de fibroză şi ciroză compensată, pentru genotipul 1b, cel mai des întâlnit în România, dar şi pentru genotipurile 1a şi 4, care înregistrează o incidenţă mai scăzută în ţara noastră”.

Pentru prima oară va fi acordat tratament fără interferon şi pentru 100 de copii şi adolescenţi cu vârsta cuprinsă între 12 şi 18 ani. Pentru copii, tratamentul va fi asigurat de medicii cu specialităţile gastroenterologie pediatrică şi boli infecţioase aflaţi în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate din zece judeţe – Bihor, Braşov, Cluj, Constanţa, Dolj, Galaţi, Iaşi, Mureş, Sibiu, Timiş – şi din Bucureşti, precum şi cu CASAOPSNAJ.

Tratamentul fără interferon are o rată de vindecare a hepatitei C de peste 95%.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri