Trebuie să învățăm să ne protejăm și să respectăm patrimoniul natural – pădure și animale

Foto: Agent Green

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, are obligația să înceapă cât mai repede o anchetă internă pentru a afla cum a fost posibil ca cel mai mare urs din România (posibil și din Europa) să fie ucis de un vânător de trofee, iar vinovații să plătească. Vorbim de un act crud de braconaj, iar responsabilii trebuie să ajungă în fața justiției, „prinți” sau funcționari publici care au permis barbaria.

Conform informațiilor din presă, s-a ajuns la uciderea regelui urșilor din România în urma unei derogări oferite de Ministerul Mediului către o asociație de vânătoare, care avea scopul precis de a ucide o ursoaică ce se presupune că ataca oamenii.

Chiar zilele trecute, înainte de Paște, în aceeași zonă (Ojdula) am văzut pe viu efectele defrișărilor masive: urși care nu mai au unde să trăiască, în urma distrugerii habitatelor naturale, în timp ce zeci de mașini încărcate cu lemn circulau pe drumuri. Da, urșii părăsesc pădurile în căutarea mâncării, asta pentru că noi i-am alungat din păduri.

Trebuie să învățăm să ne protejăm și să respectăm patrimoniul natural – pădure și animale. Pentru noi și viitoare generații.

Silviu Dehelean, deputat USR PLUS Bihor

Distribuie informația
Alte știri