Trec prin lume cântând. Florica Bradu și-a lansat cartea care conține ”o viață, text și muzică” 

Cunoscuta interpretă de muzică populară din Bihor, Florica Bradu, și-a lansat în această săptămână cartea “Trec prin lume cântând”, o colecție de muzică și texte

„Am crescut cu tradițiile, cu cântecele noastre românești și, pe măsură ce am crescut, am conștientizat că noi avem o comoară extraordinară, o comoară spirituală și am vrut să nu dispară, am vrut să nu se aștearnă timpul peste toate aceste minunății. M-am străduit și am adunat și încă mai am de lucru și o să mai continui, pentru că sunt foarte conștientă că noi avem nevoie – poate mai mult ca oricând – de această identitate românească.”

Anul acesta, Consiliul Județean Bihor și Centrul de Cultură al Județului Bihor organizează mai multe evenimente dedicate marii artiste Florica Bradu.

Punctul culminant va fi concertul aniversar de marți, 3 octombrie, la care biletele s-au epuizat în câteva ore de la punerea spre vânzare. Dar concertul va fi înregistrat și televizat la TVR1. Vom anunța public data și ora difuzării.

„Sunt recunoscătoare că v-ați gândit la acest proiect într-un context mai larg de promovare și accentuare a preocupării pentru tradiții, pentru muzica tradițională. Asta fac de o viață și este bucuria mea de a atrage atenția că cultura tradițională este exprimarea cea mai autentică a unui neam. Fac de-o viață muzică bihoreană, am cules cântece, le-am ales și le-am dat publicului încărcate de sufletul meu. În această carte „Trec prin lume cântând” este repertoriul meu de-o viață, text și muzică. Sunt foarte fericită și sunt onorată că v-ați gândit să mă sărbătoriți”, a declarat Florica Bradu.

Distribuie informația
Alte știri